Select Page

Welkom

Kinderrijk

Kinesiologie

Köken

Over mij

Tekentherapie stimuleert de fysieke, sociaal/emotionele en mentale groei

De 7 V’s (Verhaal Verwerken Vertrouwen Veiligheid Veerkracht Vrolijkheid en Verbondenheid) vormen het uitgangspunt bij de begeleiding van kinderen. Op een creatieve, prettige en veilige manier communiceren over verschillende thema’s en onderwerpen met behulp van de tekentaal.
Tekentherapie gaat uit van je eigen kracht. Jij weet zelf wat goed voor jou is. Ik begeleid kinderen bij het vertalen van de beelden, zodat de volgende stappen gezet kunnen worden. Tekenen om te BeTekenen.

Geschikt voor:

  • De verwerking van ingrijpende gebeurtenissen zoals ziekenhuisopname, fysieke aandoeningen. echtscheiding, afscheid of verlies van een dierbare, fysiek en mentaal grensoverschrijdend gedrag
  • Sociaal-emotionele ondersteuning bij en positieve omzetting van pestgedrag, een negatief zelfbeeld, faalangst, grenzen stellen en bewaken
  • Leer- en ontwikkelingsondersteuning en gedragsverandering
  • Inzicht in ontwikkelingsvraagstukken


Een tekening zegt meer dan 1000 woorden!

Praten op papier is een prettige, kindvriendelijke en veilige manier van communicatie. De “tekentaal” geeft veel informatie over hoe kinderen zich voelen en wat ze nodig hebben. Naast uiten en verwerken, leren ze zichzelf beter kennen, vergroten zij hun zelfvertrouwen, zelfwaardering en zelfredzaamheid. Ze leren onder meer oplossingsgericht werken en samenwerken, wat de sociale interactie ten goede komt en de communicatie verbetert.

Oefeningen met het lijf kunnen worden ingezet om de tekenopdrachten te ondersteunen, maar ook met spel, muziek en andere materialen wordt het kind gestimuleerd zichzelf te laten zien. Hoe meer zintuigen aan het werk zijn, hoe beter een kind in zijn/haar vel zit en dit het leren (ook over het leven) vergemakkelijkt.

Benieuwd of het ook geschikt is voor de hulpvraag van uw kind?
Neem gerust contact op of neem vrijblijvend een kijkje in mijn BeTekenpraktijk.

Betekenlessen op school

Sinds 2015 verzorgt BeTekenpraktijk Kleurrijk Kinderrijk voor kinderen op de basisscholen in Capelle aan den IJssel BeTekenlessen/Tekentherapie. De kinderen worden in kleine groepjes (maximaal 4 kinderen tegelijkertijd) spelenderwijs op een creatieve manier uitgenodigd zich te uiten en te groeien op motorisch, emotioneel en mentaal gebied.

De BeTekenlessen bestaan naast de intake, benodigde evaluatiegesprekken met de IB-er/leerkracht en afrondende schriftelijke terugkoppeling, uit een vooraf afgesproken serie lessen (minimaal 6). Hieraan nemen maximaal 4 kinderen tegelijk deel. De kinderen worden uitgenodigd zich te uiten op papier, door op de vraag gerichte creatieve opdrachten. De informatie uit de tekeningen wordt “gelezen” en beoordeeld. Van daaruit worden nieuwe opdrachten gegeven om het kind verder te helpen in zijn/haar ontwikkeling.

In deze lessen wordt onder meer ingezet op welbevinden, eigenaarschap, sociale vaardigheden en taakgerichtheid.

De inhoud van de lessen is wisselend en afhankelijk van de hulpvraag vanuit school / ouders / het kind. Te denken valt aan: zicht op gedragingen, omgangsvormen, inzicht in eigen kunnen (talenten en kwaliteiten), het verbeteren van de communicatie, zelfvertrouwen en zelfwaardering, een betere sociale interactie met anderen en oplossingsgericht werken.

Deze mooie werkvorm ook inzetten binnen uw school?  Ik stuur u graag vrijblijvend een projectbeschrijving en schets van deze BeTekenlessen. Een persoonlijke kennismaking en toelichting kan natuurlijk ook.

Volwassenen

Het kind in jezelf

Tekenen, schilderen en collages maken in een prettige en ongedwongen sfeer.

Leer jezelf beter kennen en krijg zicht op welke leefstijlgebieden aandacht kunnen gebruiken.

Ik kan je helpen bij het in beeld brengen van je visie en het vertalen naar een doelenplan. Praktische handvatten.

Het lichaam wordt in balans gebracht door een touch for health (kinesiologie) spiertest- en correctie. Zie de informatie elders op deze website.

Teambuilding en samenwerking

Een vraagstuk binnen uw werkkring op een creatieve manier benaderen? Zorgen voor meer verbinding tussen uw medewerkers? Een betere samenwerking bewerkstelligen tussen collega’s?

Denk eens aan een leuke workshop waarbij het doel en thema in overleg wordt vastgesteld.

Welzijn Capelle, Kath. basisschool Pieter Bas en basisschool De Klim Op gingen u al voor! Vraagt u gerust vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Illustraties

Geïnteresseerd in een handgemaakte en gepersonaliseerde kleurplaat voor uw bedrijf?
Bijvoorbeeld als reclame-uiting, voor een prijsvraag, een placemat in uw restaurant, een diploma, als steuntje in de rug…. Ik denk graag met u mee!

Ook een uniek ontwerp voor uw t-shirt of sweater behoort tot de mogelijkheden.

Gijs de IJsvogel – ontworpen voor de Kinderafdeling van het IJsselland Ziekenhuis

Serena Dance – de leukste dansschool van de regio – www.serenadance.nl

Olivier Eet Gezond – interactieve kleurplaat voor BSO en KDV

Zoek(en kleur)plaat voor Citykids in samenwerking met de stichting Tekenen voor Kinderen

Hap voor Hap plan – poster en werkkaarten voor de begeleiding van kinderen met voedingsproblematiek (IJsselland ziekenhuis)

Kleurwedstrijd voor de vernieuwde winkel van de Ekoplaza

Placemat voor restaurant Flow Food & Adventure aan de Zevenhuizerplas

Themakleurplaat voor Citykids – paaseieren zoeken