Select Page

Welkom

Kinderrijk

Kinesiologie

Köken

Over mij

De driehoek van gezondheid: structuur/chemie en psyche

Kinesologie betekent letterlijk de leer van beweging. De basis wordt gevormd door Touch for Health. Dit is een manier om met je lijf te “praten” over gezondheid door middel van aanraking. Gezondheid is een samenspel tussen de elementen chemie (de dingen die van buiten naar binnen komen: voeding, lotions, Make up, straling van de zon, maar ook bijvoorbeeld ruzie of lachen), structuur (het fundament: alles wat je lijf vormt – botten, spieren, bloedsomloop, spijsvertering, hersenactiviteit, DNA etc ) en psyche ( alles wat je denkt en voelt – de binnenkant van je bestaan). Balans in deze drie gebieden zorgt voor voldoende draagkracht en daadkracht. Zodra iets niet (meer) goed voelt verandert de vorm van de driehoek. Door middel van manuele spiertesten wordt gekeken waar behoefte aan is en o.a. met behulp van massage van de meridianen en acupressuurpunten het lichaam op de juiste manier geactiveerd om zichzelf te herstellen en stress te verminderen. Van je hoofd naar je lijf door non verbaal te werken. Dit is de uitleg in een notendop. 

 In de boeken “Kine….Watte?” en “Je kind weer lekker in zijn vel!” Van Roos Dekkers vind je de uitvoerige beschrijving. Hierin zijn ook oefeningen vermeld en geïllustreerd. In de praktijk vind je een inkijkexemplaar.

Wat kan ik als touch for health practitioner voor jou(w kind) BeTekenen

Wanneer je je niet zo prettig voelt, geeft je lichaam allerlei signalen. Door verschillende spierbewegingen uit te voeren komen we erachter waar het lichaam wat ondersteuning bij kan gebruiken. Met o.a. zachte massage van acupressuurpunten en de meridianen wordt ervoor gezorgd dat de driehoek weer in balans komt.

Met behulp van kaartjes waarop getekend is welke spierbewegingen we gaan doen en welke acupressuurpunten daarbij kunnen worden gemasseerd kunnen het kind en ouder(s)  volgen wat er gaat gebeuren en helpt het meteen mee.

Daarnaast zorgen eenvoudige oefeningen voor het verminderen van stress, het verhogen van de concentratie, energie opwekken, slaapproblemen aanpakken, opruimen en loslaten, het verbeteren van het automatiseren, in je eigen kracht komen waardoor je zelfvertrouwen wordt vergroot en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Dit kan ook thuis gedaan worden door ouder en kind samen.

Een goede basis om jezelf in balans te brengen:

  • adem tot aan je buik (voor de broodnodige ontspanning van je hele lijf)
  • lach (een makkelijke manier om al je spieren te ontspannen en je stemming te verbeteren)
  • drink voldoende water (alle organen werken dan soepeltjes) en
  • doe de switching oefening – een soort control-alt-delete om je systeem even opnieuw op te starten en je staat weer als een huis

Touch for Health voor volwassenen

Uiteraard kan deze methode ook gebruikt worden voor volwassenen. Even jouw eigen batterij weer opladen? Kun je wat ontspanning gebruiken? Wil je een positieve mindset creëren? Eenvoudiger je doelen bereiken? Je minder zorgen maken? 

NB: touch for health vervangt geen reguliere geneeskunde maar werkt als een fijne aanvulling bij stress en ander ongemak.

Nieuwsgierig geworden? Of wil je meer informatie hierover? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking. Ik verwelkom je graag in mijn BeTekenpraktijk.

    Het boek ‘Je kind weer lekker in zijn vel’ maakt evenals een spierentest /-correctie onderdeel uit van een serie tekentherapiesessies en heeft daarmee een mooie wisselwerking. Hierbij is altijd een ouder (verzorger) aanwezig.