Natuurlijke (op)voeding


Wanneer liep je voor het laatst op je blote voeten buitenshuis? Heb je touwtje gesprongen, hoog geschommeld, zomaar met je handen in de aarde gewroet of buiten gelopen zonder paraplu in een erge hoosbui? Ruik je nog wel de heerlijke geur van de natuur in de verschillende  jaargetijden? Zie je de kleine insecten druk aan het werk wanneer je buiten loopt?

 

Voel je de wind door je haren op een stormachtige dag?  Proef je de regendruppels wel eens? Pak je wel eens spontaan je picknickkleed om ergens in het gras te genieten van een goed  boek en een lekkere versnapering? Ben je je er nog wel bewust van wat je in je mond stopt?

 

Kijk, hoor, ruik, proef en voel weer eens met de verwondering van een kind. De natuur biedt alles wat we nodig hebben.

Dit vormt het uitgangspunt in de fysieke, emotionele en mentale voeding die ik aanbied.

Natuurlijk! Tekenen

Spelenderwijs nemen we onze zintuigen mee op reis door de natuur tijdens de verschillende tekenopdrachten. Welke kwaliteiten horen bij de verschillende dieren? Hoe stevig is jouw bodem om goed te kunnen groeien en bloeien. Heb je genoeg (adem)ruimte? Hoe wakker je het vuurtje in jezelf aan om plezier te beleven? Welk onweer komt er in jouw leven voorbij? Welke stormen moet je doorstaan?

 

Water, aarde, vuur en lucht vormen samen één geheel. Al tekenend komen we erachter of onze zintuigen in balans zijn, zodat we letterlijk ZIN in het leven hebben.

Tekenen en Bewegen

Kruipen, klimmen, klauteren. Touwtje springen en schommelen. Om goed te kunnen leren is bewegen een noodzaak. Wist je dat dit onder meer zorgt voor een betere automatisering, taalontwikkeling, meer creativiteit en daardoor meer zelfvertrouwen.

 

Kan je kind ook niet stilzitten wanneer het iets moet leren? Dat komt goed uit !

We leren namelijk makkelijker met behulp van ritmes. In mijn praktijk bieden de ritmisch-dynamische tekenopdrachten en klap-stap spelletjes een prima ondersteuning bij dyslexie / dyscalculi en andere leerproblemen.

 

Even de aandacht af van het moeten, maar met hetzelfde doel……..beter leren leren.

Natuurlijke voeding

Naast tekenen is lekker en gezond eten (koken) mijn favoriete bezigheid. Ik vind het belangrijk dat steeds meer mensen zich ervan bewust zijn  welke voedingsmiddelen ze nuttigen en wat de invloed ervan is op hun lichaam, gedrag en onze leefomgeving.

 

Steeds meer mensen in mijn directe omgeving hebben klachten door de vele “chemische” toevoegingen aan ons voedsel. De afgelopen jaren heb ik mij ontwikkeld als een echte voedingsdetective, veel gelezen en uitgeprobeerd.De pakjes en zakjes zijn verbannen uit ons huis, op tafel staan zoveel mogelijk natuurlijke producten (bij voorkeur biologisch / ecologisch).

 

Ik vind het een sport steeds creatiever te worden en steeds eerlijker te eten en ook anderen hiervan bewust te maken.

De tractaties die ik aanbied in mijn Be-Tekenpraktijk

hebben geen toegevoegde suikers, geur-, kleur- en smaakstoffen